Main menu

Madonna 3

Ik ben begonnen met Madonna no 3. Zoals het er nu uitziet een volledig wit blok marmer van Thassos. De eerste aanzet heb ik een aantal weken geleden gemaakt. Eerst wat steen geruimd met de slijper maar de rest gebeurt hakkend. Ik ben nu inmiddels verder als dat wat onderstaande foto laat zien, het zal nog tijdje duren voordat deze dame weer klaar is. Het gaat mij echter niet alleen om het resultaat, ik geniet des te meer van de hele weg er naar toe!

Tegelijkertijd nog altijd aan de gang met het portret op de achtergrond, het hakwerk hiervan is nu bijna klaar. Ik ben de afgelopen weken vooral bezig geweest met de vorm van het aangezicht, neus, kaaklijn, mond enzo. Een beetje een precieze klus juist omdat het een gelijkend portret is. Ik krijg nu eindelijk het gevoel dat het wel in orde komt en dat na er 1 1/2 jaar mee bezig te zijn geweest. Ook heb ik nu veel van het materiaal wat niet met het beeld te maken heeft weggehaald. Binnenkort kan ik gaan schuren, mooi!!

 

Toch nog even snel een foto van het gezicht eind van deze week. Ik heb behoorlijk door zitten werken op de mond en "omgeving".